dimarts, 5 de juny del 2012

SALAFISTES RECLAMEN VALÈNCIA






Un grup salafista afirma tenir com objectiu la ciutat de València entre d'altres i restaurar Al-Andalus. El grup lligat a Al-Qaeda hauria aconseguit armament pesat i missils Semex amb la caiguda de Gadhafi (però no va ser l'OTAN la que va ajudar a enderrocar a Gadhafi?).

Ansar al Din (Defensors de la religió islàmica) ha publicat un comunicat interceptat per les forces i cossos de seguretat de l'Estat en el que marca quatre ciutats espanyoles com a objectiu: Granada, València, Sevilla i Còrdova. El que diu textualment aquest comunicat és que "volen alliberar aquestes quatre ciutats que van ser governades pels musulmans" i "restaurar al Andalus".
A més dels objectius marcats que una vegada més són espanyols preocupa policialment aquest grup perquè ha pujat posicions després d'aconseguir armament de Líbia després de la caiguda de Gaddafi. De fet el comunicat va acompanyat d'una fotografia en què membres del grup es fotografien amb un camió libi ple d'explosius robat de les casernes de Gaddafi a Misrata (Líbia).
 
Les forces i cossos de seguretat de l'Estat dedicades a la lluita contra els gihadistes radicals donen total credibilitat a aquest nou comunicat de l'entorn d'Al-Qaida al Magrib Islàmic. Després d'interceptar i estudiar la conclusió segueix sent que Espanya és un dels objectius prioritaris de l'organització terrorista i que AQMI segueix sent la nostra principal amenaça.
 
AQMI segueix tenint la seva principal base d'operacions a Mali. El incontrolat desert de Mali és el bastió principal dels salafistes que mantenen les seues bases i camps d'entrenament des de fa dècades. Hi ha preocupació perquè AQMI s'ha rearmat amb armes i explosius libis que ha començat a utilitzar en països com Nigèria i en atemptats contra els cristians. La ruta que han fet per traslladar les armes és Líbia-Níger-Mali i tot el trasllat ho han fet amb cotxe. Els míssils i l'explosiu militar han arribat a Mali a través dels toareg i de mercenaris d'AQMI que a canvi de diners introdueixen els arsenals en camions que circulen com combois de seguretat. Diversos camions han estat interceptats a Níger camí de Mali amb míssils i explosiu militar.
 
Informes policials recents als quals ha tingut accés la SER assenyalen que la filial d'Al-Qaida al nord d'Àfrica té entre el seu arsenal "míssils de llarg abast i un explosiu militar molt destructiu i potent que es coneix com Semtex". Al-Qaida al Magrib Islàmic contínua molt activa a Algèria, Mauritània, Níger i Mali. Segons informes policials recents el seu objectiu és seguir estenent-se pel Sahel i per la resta de països del MagribÉs un explosiu plàstic d'ús general usat per a fins terroristes perquè és extremadament difícil de detectar i fàcil d'obtenir. És un dels mètodes més eficaços per enderrocar avions, un dels grans reptes d'AQMI, perquè només amb 250g es pot destrossar un avió comercial de passatgers. Líbia va comprar entre els anys 1975 i 1981 més de 700 tones de Semtex que actualment se segueixen conservant en bon estat.

Informa: Cadena Ser

Tret de Va de Bo-València Identitaria 
http://valenciaidentitaria.blogspot.com.es/
 
La noticia també apareix a Levante-EMV del passat 25 de juny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada