diumenge, 10 de juny del 2012

PLATAFORMA PER CATALUNYA NORD PEL CATALÀ A L'ESCOLA




La Plataforma per Catalunya Nord es pronuncia a favor del català a l’escola.
Segons lEnquesta d’usos lingüístics a la Catalunya Nord(2004), un estudi sobre el català a la Catalunya del Nord, el 43,7 % dels habitants volen que llurs fills aprenguin el català a l’escola, el 23,1  % s’hi oposa i el 33,2 % no respon.
La demanda dels pares existeix i la oposició a l’ensenyament del català és minoritària.
El 2002-2003, segons el llibre Catalunya Nord, societat i identitat d’Alà Baylac-Ferrer, en total, el 14,9 % dels alumnes estudien el català (maternal, primari i secundari, iniciació, LV i bilingüe). A l’escola maternal i elemental, els alumnes que estudien el català són el 19,8% els alumnesà (iniciació i bilingüe). Al col·legi i liceu, el 5,1 % dels alumnes estudien el català (LV i bilingüe). L’ensenyament bilingüe (50 % en francès, 50 % en català) i immersiu (Bressola, Arrels) concerneix un 1,9 % de l’alumnat.

Aquests percentatges són baixos, ho són encara més si els comparem amb altres regions de França que tenen una llengua regional
Per a la continuïtat identitària catalana a la Catalunya Nord, els nostres responsables polítics n’han de prendre consciència i fer el necessari per desenvolupar l’ensenyament del català a l’escola.
La Plataforma per Catalunya Nord es pronuncia a favor del català a l’escola. A les pròximes eleccions municipals si obtenim regidors actuarem per obtenir fileres catalana en l’ensenyament.
Llegir l’informe de l’associació Catalan pour tous:
pxcatalunyanord@gmail.com
Telèfon / Téléphone: 06.25.14.89.74

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada