dijous, 14 de juny del 2012

EL NOSTRE PÀ DE PAGÉS




La Generalitat ha atorgat la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) al pa de pagès català, per a garantir-ne la qualitat i la marca catalana, sobretot després que es vengui també a d'altres punts de l'estat.

Una IGP és un distintiu d’origen i qualitat europeu que reconeix les característiques diferencials i/o la reputació d'un producte elaborat en un territori concret. El reconeixement estatal transitori és una fita molt important en el llarg procés de reconeixement d'una IGP, atès que a partir d’ara es podrà comercialitzar el producte amb aquest distintiu.

La IGP Pa de Pagès Català empara un pa que respecta una manera de fer que, en essència, s’ha mantingut inalterada al llarg dels últims 100 anys a Catalunya i que es fonamenta en procediments d’elaboració lents i en el saber fer dels flequers durant la cocció.

El pa protegit per aquesta distinció ha de complir estrictament un plec de condicions i un reglament per garantir que és un pa amb totes les característiques del pa tradicional. Per aquest motiu, ha de reunir uns trets determinats.

Aquest pla s’elabora exclusivament a les fleques inscrites al Registre d’establiments elaboradors. La seva zona d’elaboració comprèn tot el territori català. El pa de pagès és la segona varietat de pa que es consumeix a Catalunya i la quarta a l’àmbit espanyol, amb una producció estimada de 39 milions de tones

Font: e-noticies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada